Tom Berkhout

Voorzitter Belastingdienst/ Vastgoedkenniscentrum en directeur Nyenrode Real Estate Center

Tom Berkhout studeerde fiscaal recht aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). Daarna werkte hij als inspecteur inkomstenbelasting op de ondernemersafdeling te Amsterdam. Na het behalen van het makelaarsdiploma Verzekeringsleer werd hij inspecteur vennootschapsbelasting bij de landelijk opererende Verzekeringsgroep van de Belastingdienst. In 1996 voltooide hij de opleiding master of real estate aan de UvA. Sinds 1998 is hij hoofd van het Vastgoedkenniscentrum van de Belastingdienst. In 2001 werd hij verkozen tot professional member van de  Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS). Een jaar later promoveerde hij aan de UvA op het proefschrift 'Fiscaal afschrijven op het vastgoed'. Sinds 2003 is hij hoogleraar Real Estate aan de Universiteit Nyenrode en geeft daar leiding aan het Nyenrode Real Estate Center. Berkhout publiceert regelmatig boeken en artikelen over de vastgoedsfeer en treedt regelmatig op als inleider op congressen en seminars. 

Ronald Jeurissen

Hoogleraar Bedrijfsethiek Nyenrode Business Universiteit

Ronald Jeurissen is Hoogleraar Bedrijfsethiek aan Nyenrode Business Universiteit en directeur van het European Institute of Business Ethics (EIBE). Ronald is adviseur van veel bedrijven en overheidsorganisaties in Nederland op het gebied van integriteitsmanagement. 

Pieter Tops

Lector politie en openbaar bestuur aan de Politieacademie

Pieter Tops is lector politie en openbaar bestuur aan de Politieacademie. Hij doet onderzoek naar (lokale) democratie en naar ondermijnende criminaliteit. Recentelijk verschenen van zijn hand onder meer 'De achterkant van Nederland. Hoe onder- en bovenwereld verstrengeld raken' (samen met Jan Tromp van de Volkskrant) en 'Sleuren en sturen in 2017, De ontwikkeling van de relatie tussen de politie en het lokaal bestuur' (samen met Peter van Os en Edward van der Torre).

Bernd Veldman

Belastingdienst/ Vastgoedkenniscentrum & Nyenrode Business Universiteit

Dr. Bernd Veldman RA volgde na het voltooien van zijn opleiding tot registeraccountant aan de Universiteit van Leiden en Nyenrode de opleiding tot forensisch accountant. In 2018 ronde hij zijn proefschrift af aan de Universiteit van Amsterdam over informatiegestuurd fiscaal toezicht. Hij is werkzaam bij het vastgoedkenniscentrum van de Belastingdienst waar hij zich bezighoudt met data-science en het ontwikkelen van modellen over vastgoed. Tevens is Bernd docent bij de accountantsopleiding waar hij de vakken academic research in accountancy en advanced research in accountancy geeft. Tot slot is hij ook verbonden aan Nyenrode als coördinator voor de PE-cursussen van de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA)

Suzanne Visser

AML specialist, Anti Money Laundering Centre (AMLC)

Studie rechten in Utrecht, richting bachelor privaatrecht en notarieel recht, vervolgens master strafrecht, behaald in 2013.
In 2013 begonnen bij het Functioneel Parket van het OM op fraudezaken.
In 2014 overgestapt naar het AMLC als AML specialist met als specialisaties ‘verhuld vermogen’ en Wwft.

.

 

Tabitha Visscher

Plaatsvervangend teamleider en adviseur, Functioneel Pakkket

Tabitha Visscher begon haar carrière als vastgoedjurist bij de Gemeente Amsterdam en stroomde vervolgens door naar de afdeling Bestuurlijke aanpak Criminaliteit (vml. Van Traa-team), ook bij de gemeente.
Zij was onder meer projectleider van het Wallenproject, landelijk programmamanager van de Outlaw Motor Gangs (OMG’s) en verantwoordelijk voor de implementatie van Bibob en Vastgoed voor Amsterdam.
Anderhalf jaar geleden is Tabitha overgestapt naar het Functioneel parket. Zij is plaatsvervangend teamleider en adviseur en haar belangrijkste portefeuilles zijn aanpak van fraude met vastgoed en integrale aanpak ondermijning. Tabitha neemt vanuit haar functie deel aan diverse samenwerkingsprojecten op het gebied van vastgoed, zoals het Field Lab Maritieme Smokkel en het project: Van wie is Amsterdam?.

.

 

Bob Hoogenboom

Hoogleraar forensische bedrijfskunde, Nyenrode Business University

Bob Hoogenboom is momenteel betrokken bij het Instituut voor Forensische Accountancy, hij is lid van Transparency International Nederland en van de Netherlands Intelligence Study Association (NISA). Zijn publicaties, waaronder zijn dissertatie, richten zich op onderzoeksthema’s op het gebied van fraude- en fraudepreventie, integriteitskwesties en publiek-private samenwerking in de beveiligingsindustrie.

.

Johan van den Belt

Senior Adviseur Special Investigations CDD Rabobank

Johan van den Belt is Senior Adviseur Special Investigations CDD bij Rabobank. Hij is zowel als auteur en spreker actief op het gebied van fiscale, juridisch en KYC thema’s. Verder is hij rechter-plaatsvervanger. 

.